Stele Of Revealing
Stele Of Revealing

Den 16. mars 1904 e.v. var Aleister og Rose Crowley på besøk i Egypt. Han hadde på den tiden forlatt sin magiske praksis:

«Alt han hadde oppnådd hadde han forlatt. De intuitive hemmelighetene til kabbalaen var lagt bak ham med et smil over hans ungdommelige dårskap; magi, om det virket, ledet ingen steder; yoga hadde blitt til psykologi.»
-Genesis Libri AL;

I stedet konsentrerte han seg om å nyte hvetebrødsdagene sine med Rose og leve det bekymringsfrie livet arven fra hans far gjorde mulig. For å underholde Rose bestemte han seg allikevel for å påkalle elementalåndene for luft, sylfidene. Rose insisterte på at hun ikke kunne se dem, men falt i en mystisk sinnstilstand og begynte å si at «de venter på deg.» Dagen etterpå kunne hun fortelle at «alt handler om barnet.» Den 18. mars avslørte hun at den som ventet var Horus som Crowley hadde fornærmet. Deretter ble han gitt et rituale for å påkalle ham. Dette ritualet brøt med flere magiske konvensjoner og Crowley insisterte på at om man ikke fulgte reglene, så ville det heller ikke skje noe.

Crowley trodde innerst inne at hans kone hadde bestemt seg for å drive gjøn med ham og hadde derfor allerede testet henne i hvem som ventet på ham før han var villig til å utføre ritualet:

«Hvordan |Rose| gjenkjente |Horus|.

1. Kraft og Ild (når jeg ba henne beskrive hans moralske kvaliteter.)
2. Dypt blått lys (jeg ba henne beskrive forholdene han skaper. Dette lyset er umiskjennelig og unikt; men hennes ord kan selvsagt, selv om de er en god beskrivelse av det, like gjerne henspeile på noe annet.)
3. Horus. (jeg ba henne plukke ut navnet hans fra en liste på ti som jeg plukket ut på måfå.)
4. Gjenkjente figuren hans når den ble vist (dette refererer til den umiskjennelige hendelsen |i museumet som er beskrevet nedenfor|.)
5. Kjente til mine tidligere forhold med Guden. (dette betyr, tror jeg, at hun visste at jeg hadde tatt hans sted i tempelet |til Golden Dawns neofyttseremoni|, og at jeg aldri hadde påkalt ham.)
6. Kjente hans fiende. (Jeg spurte, «hvem er hans fiende?» Svar, «Vannenes krefter – Nilens.» |Rose| kjente ikke noe til egyptologi, eller for den skyld noe som helst annet.)
7. Kjente hans symbolske figur og farge (en sansynlighet på 1/84.)
8. Kjente hans sted i tempelet. (minst 1/4 sansynlighet.)
9. Kjente våpenet hans (fra en liste på 6.)
10. Kjente hans plantære natur (fra en liste på 7 planeter.)
11. Kjente tallet hans (fra en liste på 10 enheter.)
12. Plukket ham ut fra (a) fem, (b) tre forskjellige, det vil si tilfeldige, symboler. (dette betyr at jeg bestemte meg for at for eksempel D av A,B,C,D, og E skulle representere ham og hun sa D.)

Vi kan ikke understreke hvor bemerkelsesverdig hennes evne til å gjenkjenne |Horus| var. Vi forsøkte oss ikke på clairvoyance og |jeg| hadde heller ikke trent henne i dette. |Jeg| hadde en ganske grundig erfaring med clairvoyante mennesker og det hadde gått sport for |meg| å avsløre dem og her var det en kvinne som aldri skulle blitt tillatt utenfor et ballrom, som talte med autoriteten til Gud, og som beviste det med ubønnhørlig beviskraft.»
-Genesis Libri AL;

Som beskrevet i punkt 4 ovenfor, ba han henne vise ham Horus i det egyptiske museet i Kairo, hvor hun passerte glatt forbi en rekke tradisjonelle fremstillinger av Horus. Når hun i tillegg kom til en gammel stela av tre, så mente Crowley at han hadde avslørt henne, helt til han så nærmere på den. På den var Horus representert i form av Ra Hoor Khuit i det han ga audiens til Ankh-f-n-Khonsu, en prest av Mentu, hvis gravstela dette var. Over ham var en annen form for Horus representert, Hadit og omsluttende alt var stjernegudinnen Nuit. Når han i tillegg så at stelaen hadde katalognummer 666, et nummer han selv hadde identifisert seg med fra han var liten, var han overbevist om at det muligens var noe i det Rose påstod. De utførte først ritualet den 19. mars, uten at det fikk noen bemerkelsesverdige resultater.

Men den 20. mars utførte de det på nytt og Crowley skriver i sin dagbok at Horus hadde inntatt sitt sete som Hierofant, det vil si den innviende Herre og at Gudenes Jevndøgn hadde funnet sted. Dette var starten på den nye tidsalderen, æonet til det kronede og erobrende barnet, Horus, og 22 dager senere var Lovens Bok diktert og skrevet ned.

Som følge av dette feirer thelemitter verden over den 20. mars hvert år ved å gjennomføre det Ypperste Ritualet. Dette ritualet, som er identisk med det ritualet Rose og Aleister Crowley utførte, påkaller kreftene til den nye tidsalderen og forbereder deres manifestasjon i verden. Senere vil det Ypperste Ritualet komme i norsk språkdrakt.

De fleste helligdommene markerer denne festen og om du ønsker å ta del i det ber vi deg kontakte dem.